jueves, 18 de enero de 2007

resultats de les entrevistes realitzades

avui esmento les conclusions de les enquestes que vaig realitzar als companys de classe, professors i a coneguts i/o amics dels meus pares.

Les preguntes eren les següents:

1. Saps què és un blog (weblog) o n’has sentit a parlar?
2. N’has vist algun?
3. Saps com funcionen?
4. En tens un?

5. Entres a altres blogs?
6. Deixes comentaris a qui te’ls deixa a tu?
7. Creus que el blog pot ser el nou mitjà de comunicació
del futur substituïnt els diaris i altres mitjans tradicionals?
8. Quin valor / fiabilitat com a mitjà de comunicació creus que té? És fiable?


La majoria de les persones enquestades saben o tenen una idea sobre què és un blog, encara que més endavant veurem com no tothom en té un o sap com funcionen.
De 70 persones enquestades, 56 saben què és un blog i 47 n’ha vist mai un. En canvi, però, només 37 persones saben com funcionen, i de les 70, 9 en tenen un. És a dir, només el 13% de tots els enquestats mantenen un blog, percentatge bastant baix tenint en compte que la major part d’enquestats pertanyen a una franja d’edat jove. D’aquestes 9 persones, 6 han contestat que sí deixen comentaris a qui els escriu. Del total d’enquestats, 32 han contestat que acostumen a consultar o visitar blogs a internet.

Ara bé, les dúes últimes preguntes són les més importants de tota l’ensquesta: la número 7 planteja la hipòtesi del meu treball i ha obtingut 23 respostes afirmatives, especialment en la franja de més de 40 anys; i la pregunta 8, en canvi ha obtingut menys respostes afirmatives, ja que només 16 persones creuen que un blog pot resultar fiable.

Aquests resultats potser es contradiuen amb la meva teoria, però si partim del punt de que de 70, només 9 persones tenen un blog és comprensible que surtin respostes tan diverses. Un altre factor que ha influit en aquestes dades és el fet que la majoria de les persones de menys de 21 anys que hagin contestat que tenen un blog, realment es refereixen a un fotolog, format del blog ja descrit a inicis del treball. El fotolog no pot considerar-se veritablement un mitjà de comunicació objectiu, perquè és més aviat un diari personal.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Ja, verjetno zato je